Jiří Ovčáček spouští vlastní televizi

ovcacek tv
Zdroj: Blesk.cz

Mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček spouští vlastní televizi OVTV, celým názvem Ovčáčkova televize. Navazuje tak na úspěchy živých vysílání pořizovaných během prezidentových cest.

V posledních dnech začal Jiří Ovčáček živě vysílat diskuze z prezidentových návštěv. To trvá vždy kolem 35 minut a na stránce zůstávají i jejich záznamy pro pozdější sledování. „Počet zobrazení videí z akcí v kraji k dnešnímu odpoledni: 53 300,“ pochvaloval si Ovčáček na Twitteru.

„OVTV jsem spustil proto, že například prostřednictvím veřejnoprávní ČT neměli diváci možnost se nezkresleně seznámit s průběhem debat pana prezidenta s občany ve městech a obcích. Jsem velmi rád, že ČT si uvědomuje, že ji v tomto směru vyrůstá konkurence. Důkazem budiž včerejší Události, komentáře, kde byla OVTV zmíněna,“ řekl pro Echo24.cz. Ovčáček se nejspíš nechal inspirovat polským prezidentem Andrejem Dudou, který živé vysílání používá už delší dobu. Na logu televize mluvčí pracuje. Na konci června má OVTV představit svůj program.

Vedle prezidentových cest by se do vysílání měly dostat i události z Hradu a důležitá vyjádření hlavy státu. Na tiskové konferenci se k OVTV vyjádřil sám prezident. Prý by OVTV měla donutit ČT, aby vhodně nesestříhávala záběry. „Takže, milovaná televize, přibyla vám jedna, neříkám že veřejnoprávní, ale svým způsobem i objektivní a určitě nezávislá televize,“ vzkázal Zeman České televizi.

Přidat komentář